Sâmbătă, 27 mai 2017, am scris un pic de istorie. Ocazia? Festivalul Blogurilor și Vinurilor, eveniment organizat de Vinul.Ro, Social City Food and Wine, RezervaunLoc.Ro și Concret PR România. Am avut spre degustare peste 1200 de vinuri, parte din cele 1700 prezentate și jurizate la IWCB – Concursul Internațional de Vinuri București, precum și preparate culinare pregătite de noi, bloggerii care ne-am adunat la ARCUB Gabroveni ca să ne bucurăm de un pahar de vin bun și să depănăm povești.

Prima ediție a Festivalului blogurilor și vinurilor a fost și prima întâlnire cu cititorii noștri. Nu știu câți dintre voi au venit la festival, dar am avut vreo 300 de musafiri, invitați și prieteni ai celor 50 de bloggeri care au participat la eveniment. Cu toții am câștigat cititori noi, în persoana colegilor de masă. Eu, de pildă, am devenit fan al Cristinei, alias Diva in bucătărie, al Roxanei, LightGoodFood, și al Mihaelei de la Fantezie în bucătărie, cu al ei Medovnik Honey Cake (care a și câștigat marele premiu al juriului). Corăbioarele cu nucă ale Ilenei, autoare Get My Look, aveau exact gustul copilăriei mele.

„Timpul și implicarea bloggerilor și partenerilor care ne-au fost alături sunt neprețuite. Le mulțumim tuturor celor prezenți datorită cărora a fost posibilă o zi atât de frumoasă, bloggerilor de food care s-au mobilizat extraordinar să ne gătească preparate grozave, celor care ne-au prezentat vinurile favorite, cramelor și expozanților. Cred că, pe lângă partea de networking și veselia voastră, care au animat această ediție, am mai contribuit împreună un pic la dezvoltarea culturii vinului și a gastronomiei și în rândul vizitatorilor veniți în număr mare, special să vă cunoască. Mulțumim IWCB România care a făcut posibilă degustarea unor vinuri din toată lumea, unele nu foarte accesibile publicului larg”, Adriana Popescu, organizator Vinul.Ro / Social City Food and Wine.

Inițial îmi făcusem planul să merg la festival, dar să plec înainte de final, pentru că mai aveam un eveniment în ziua respectivă. S-a dovedit că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Am fost printre ultimii care au plecat, și încă aș mai fi stat – mai erau multe vinuri de încercat, însă era deja seară, iar „timpul nu mai avea răbdare”, ca să-l parafrazez pe Marin Preda.

Nici eu nu mai am răbdare, vreau să vă arăt cum a fost la Festivalul blogurilor si vinurilor, ca să vă notați de pe acum în agendă să veniți la următoarea ediție.

Despre oameni și sticle

Despre oameni și sticle, la Festivalul Blogurilor și Vinurilor

festivalul vinurilor ICWB 2017

Fotografiem, ascultăm, degustăm… nu neapărat în această ordine.

Câteva ore mai târziu, ne-am fi dat și regatul pentru un pahar curat.

Câteva ore mai târziu, ne-am fi dat și regatul pentru un pahar curat.

festival bloguri si vin la ARCUB Gabroveni

Voie bună în curte la ARCUB – nu cred că există iubitori de vin care să fie triști.

Mini choux a la creme - cu mulțumiri fratelui meu pentru dimineața petrecută în bucătărie

Mini choux a la creme – cu mulțumiri fratelui meu pentru dimineața petrecută în bucătărie

festival vin bloguri

… pe care le-am mâncat.

Un eveniment conex IWCB – International Wine Contest Bucharest 2017, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB.

 

Parteneri: Savor HD.TVPivot Noir – Ghidul tău de Vinuri. Magazinul Pasionaților de VinBooks ExpressJulius Meinl România, VinmagMyCoffee.RoSERVE – Clubul CavalerilorLiliacDomeniul BogdanDomeniile  Urlați,VingardenPodravka RomâniaMorpho-Bucuresti Fabulous Desserts & MacaronsLeonidas RomaniaHimalaya Herbals Cosmetics România, 7thheaven RomâniaSloop.
Invitați bloggeri VIP și parteneri media: Alina Miron – fotohoreca.ro / hobbybucatar.roGabriela Simion – gabrielasimion.com, Cristi Dandeș – foodofbucharest, Anne si Max Hartung – lolasbox.com, Ileana Petrache – getmylook.roCălin Radulescu – Bucătăria greceascăSimona Crăciun – Tortdebezea.roDiana M. Georgescu -Domus PRMihaela Negrescu – fantezieinbucatarie.blogspot.comGhazaleh Emami – The SocialiteVioleta Matei – culinare.netTatiana Bobeică – Dulciurile nu îngrașăCristina Toth divainbucatarie.roDaniela Niculi – foodforyoursoul.roSuzana Mira – suzanamira.comGeia Manole – alumanole.roRoxana Florescu – LightGoodFoodAndra IliașRaluca VasileMihaela CoșerariuRaluca ZdrobișLouise.RoChristian & RenataElena Stanciu – Zâna BoemăWordstylist.Ro, Prajituricisialtele.roSocial AgendaLecturi si Arome, The Gentleman’s JournalCristina Călin – Pastry ChefHoreca RomâniaRăzvan Stoenescu -vin2.roIulian Grigorescu – Pistoane BaricateMihai Vasile – Berbecutio.
Fotografii: Alina Miron, fotohoreca.ro