Nu mai țin minte când am descoperit eu restaurantele La Mama, dar știu că a fost dragoste la prima vedere. Mă invitase un partener de afaceri. Am revenit apoi de nenumărate ori, cu prietenii și cu colegii. Știam că merg la sigur, că mâncarea va fi bună și atmosfera primitoare. Constanța era un lucru rar în peisajul culinar al anilor 1990-2000. Multe dintre restaurantele pe atunci celebre au dispărut înainte de vreme. La Mama a rămas. În plus, acum numără zece restaurante și trei cafenele.

„Am inaugurat zece restaurante și trei cafenele. Am oferit locuri de muncă pentru mii de oameni și am ospătat milioane de clienţi înfometaţi și însetaţi. Sunt 18 ani în care noi am rămas pe o piaţă în care restaurantele apar și dispar peste noapte și, mai mult, ne-am reinventat permanent”. – Cătălin Mahu, proprietar „La Mama”

Pe 27 februarie s-au împlinit 18 ani de la deschiderea primului restaurant La Mama. Am avut plăcuta surpriză de a primi o invitație la petrecerea de majorat a lanțului de restaurante. Petrecerea cu tema „Denim&Ro.” a avut loc la restaurantul „La Mama Ateneu” și a fost un prilej de voie bună, sărbătoare și răsfăț. Mi-am bucurat ochii cu ia tradițională românească în zeci de exemplare și modele, care de care mai frumos. Unul dintre partenerii oficiali ai evenimentului a fost Liliana Țuroiu, cu proiectul Zestrea, o colecție de cămăși românești tradiționale în interpretare modernă.

#LaMamaSweet18 cu Liliana Turoiu

Gazdele noastre, purtând cămăși din colecția Zestrea, împreună cu Liliana Țuroiu

Am ascultat jazz interpretat de Viorica Pintilie Band. Am mâncat curcan și sarmale. Am băut vin. Am vorbit. Am tăcut și am ascultat. Am râs și m-am bucurat să revăd oameni dragi. Am cunoscut oameni noi.

A fost o seară frumoasă. Multumesc, La Mama! La mai mare!

Viorica Pintilie Band #LaMamaSweet18

Viorica Pintilie Band #LaMamaSweet18

Cine este „La Mama”

„La Mama” înseamnă astăzi o bucătărie cu gustul celei „de acasă”, o bucătărie românească și internaţională, dar una citadină, urbană, reinterpretată. Vorbim, practic, despre versatilitate în bucătărie: recunoașterea și preţuirea preparatelor cu tradiţie dar și o deschidere catre tot ceea ce este nou. Preparatele clasice sunt adevărate surse de inspiraţie pentru bucătăria modernă, citadină, atât cea românească, cât și cea internaţională, de unde restaurantele La Mama au “împrumutat” preparate celebre: escalop sau burger. Clienţii regăsesc acum în meniurile restaurantelor, midii proaspete din Marea Neagra (în sezon) alături de varză cu ciolan sau deja celebrii papanași sau clătitele cu dulceaţă. Aici poți să manânci și bucate pregătite ca la mama acasă, dar și preparate pe care mama ta nu și le-ar fi imaginat niciodată.

„Ţinem pasul cu tendinţele pietei și cerinţele clientului modern, pentru că totul s-a schimbat: mentalităţile, gusturile, obiceiurile de consum.” – a declarat dl. Mahu.

#lamamasweet18

#lamamasweet18 – La mulți ani!

#LaMamaSweet18

Partenerii petrecerii au fost: Tuborg, PepsiCo, Crama Histria, Zestrea by Liliana Turoiu, Editura RAO, RADIC Star, Macromex, Conti Grup, Marathon Distribution, Vinuri de Macin, ALBALACT Horeca Top.

Iată câteva cuvinte despre fiecare dintre ei:

“În primul rând, La Mama este un client de care nu ne-am despărţit niciodată. Să susţii un brand pe termen lung înseamnă muncă continuă. A știut mereu să ţină clienţii aproape, facând produse de calitate în mod permanent, pregătindu-le surprize, făcându-i să se simtă ca acasă. În al doilea rând, am colaborat atât în perioade de prosperitate, cât și în perioade mai dificile. Vă mulţumim pentru suportul și fidelitatea demonstrată în cei 18 ani și vă dorim mult succes în continuare și să avem o colaborare bună și în următorii 18 ani.” Shachar Shaine, United Romanian Breweries Bereprod (URBB)

Alături de alte 44 de ţări, PepsiCo România face parte din divizia PepsiCo Europe, liderul pe piata de băuturi şi produse alimentare în Europa, având peste 50 000 de angajaţi. În România, PepsiCo deţine 2 unităţi de producţie: una pentru băuturi răcoritoare (situată in Dragomireşti, judetul Ilfov, inaugurată în 2009) şi una pentru snacks-uri (în Popeşti-Leordeni, inaugurată în 1995). PepsiCo deţine un portofoliu bogat de branduri în România, atât pe partea de băuturi răcoritoare, cât şi de snacks, branduri care constituie simbol al calităţii şi care au nume binecunoscute şi respectate — Quaker Oats, Tropicana, Gatorade, Lay’s şi Pepsi-Cola.

Crama Histria: o nouă filă în vechile poveşti… povestea care începe încă din zilele în care zidurile cetăţii Histria răsunau de cântec si veselie, de versuri meştesugite şi licori magice, toate închinate zeului Dionysos. Povestea nu începe cu crama, ci începe cu o bucată de pămant, cu raze de soare şi valurile mării, cu mâini bătătorite de trudă, de vreme rea sau bună, de vânt sau ploaie. Crama Histria doar o continuă, adăugând filă cu filă, bob cu bob, picătură cu picătură. Se pregăteşte vinul MIrachi cu atentie, îndemânare şi răbdare, apoi vinurile, albe, roşii sau rose sunt ambalate şi livrate cu cea mai mare atenţie.

„Zestrea” by Liliana Turoiu este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale și a valorilor autentice românești, cu un puternic caracter educaţional, încurajând dialogul intercultural, adresat celor preocupaţi de cultură, tradiţie şi modă. În colecţia “Zestrea”, fota, ia, brâul sau ilicul sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne utilizate în creaţii vestimentare contemporane, îmbinând măiestria materialelor preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată şi a broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală. Proiectul cuprinde atât colecţia vestimentară modernă, inspirată din costumul tradiţional românesc, cât şi un album de artă şi costum, ale cărui fotografii au fost realizate în Castelul Bran.

O ieșire cu familia este cea mai bună ocazie să răsfoiești o carte. Editura RAO și restaurantele La Mama s-au hotarât să vină în întâmpinarea dorințelor clientilor și au inventat „Biblioteca La Mama” de unde cititorii pot alege cele mai interesante volume în timp ce își savurează cafeaua sau așteaptă să li se aducă gustarea. Editura RAO are câte o carte pentru fiecare: pentru o mamă cu puțin timp liber dar mereu la modă sau pentru un tată pasionat de thrillere, pentru un baiețel amator de dinozauri sau pentru o fetiță îmbrăcată în prințesă, pentru un unchi stresat căruia îi place să deseneze sau pentru o vecină care iubește gastronomia. Editura RAO. O carte pentru fiecare.

Într-un loc plin de istorie, binecuvântat de Dumnezeu prin bogația roadelor pamântului pe dealurile Stefăneștiului s-a nascut în anul 1993, RADICSTAR. Prin preparatele sale, compania aduce în casele oamenilor bun gust și sănătate, izvorâte atât din calitatea excelentă a materiilor prime și condimentelor folosite precum și din dragostea depusă pentru realizarea produselor marca RADICSTAR.

De peste 20 ani, Macromex este liderul în industria de produse alimentare pe segmentul de produse congelate și refrigerate. Experiența în domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas înainte, profesionalismul, calitatea produselor și schimbările pieței au determinat o evoluție constantă si susținută a companiei. Dintre brandurile aflate în portofoliu fac parte: Edenia, Corso, La Strada, Untul President, Farm Frites, Akadia.

Încă din anul 2000, anul înființării, Conti Grup și-a propus ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea segmentului HoReCa prin distribuirea și acordarea de consultanță și service pentru cele mai performante echipamente și accesorii, de o calitate incontestabilă, menite să deservească ani de zile fără probleme. Rezultatul? Performanță de top calibrată la adevăratele nevoi și o exploatare fără griji.

Marathon Distribution Group este o companie de distribuţie produse alimentare înfiinţată în 1991. Marathon Distribution Group are divizii de retail, HoReCa, panificaţie şi cofetărie, food industry şi frozen food şi operează la nivel naţional, prin cele 13 depozite proprii. Totodată, este principalul distribuitor al brandului Olympia.

Podgoria Sarica Niculitel, cea mai veche podgorie a Dobrogei, reuneşte ca centre viticole: Macin, Niculiţel şi Tulcea. Făcând parte din centrul viticol Macin, domeniul Alcovin se întinde pe 300 de hectare, a luat naştere în 2002, iar din 2011 este furnizor oficial al Casei Regale a României.

ALBALACT HORECA TOP: lactate destinate profesioniştilor. Pentru ALBALACT, calitatea nu este un vis, ci o promisiune. De aceea, compania a lansat o gamă completă de lactate cu ambalaje cu gramaj mare, dedicată exclusiv profesioniştilor din horeca: Albalact Horeca Top. Ingrediente cu experienţă.